Homepagina > Actualiteit > Algemeen > BeLux > ontmoeting op een m2

  ontmoeting op een m2

  herdenkingsdag en expo rond bisschop Paul Schreurs

  woensdag 18 november 2009
  Op zondag 25 oktober 2009 vond in het Pastoraal Centrum Seminarie van het Bisdom Hasselt een familienamiddag plaats. Samen in Vreugde en de focolaregemeenschap van Limburg nodigden jong en oud uit voor “een ontmoeting op een m²”. Bisschop Paul Schreurs heeft ons steeds opnieuw voorgeleefd en uitgedaagd om christen te zijn en te worden op ’elke vierkante meter van ons leven’. Het werd een gezellige namiddag met ‘wandelende’ ontmoetingen en lekkere pannenkoeken.
  Tijdens deze namiddag vond ook de opening plaats van de tentoonstelling “Ontmoeting op een m²”, een fototentoonstelling met teksten en meditaties van bisschop Paul Schruers.
  Op 14 grote panelen (70 x 100 cm) werd telkens één inspirerend citaat gebracht uit zijn talrijke geschriften, met een passend beeld als achtergrond. Bij elk tafereel is ook de meditatie te lezen waaruit het citaat werd gekozen.
   
  Expo te huur met werkvorm
  Groepen (scholen, parochies, bewegingen enz.) kunnen deze 14 panelen ook huren als ‘werkvorm voor een bezinningsmoment’. Bij elk paneel wordt ook de meditatietekst bezorgd waaruit het citaat werd genomen. Kostprijs 50 euro per week.  
  Expo te koop in 14 wenskaarten
  Van deze meditatiepanelen werden ook 14 postkaarten gemaakt (Amerikaans formaat 21 x 11 cm) met op de achterzijde de bijbehorende meditatie. Verkrijgbaar aan 1 euro per stuk (briefomslag inbegrepen) of 10 euro voor de hele reeks (14 verschillende kaarten + briefomslagen).

  Voor zowel huur van de expo als aankoop van postkaarten kan contact genomen worden met het PIC, Tulpinstraat 75 te Hasselt, telefoon 011/24 90 10, e-mail: pic@bisdomhasselt.be

Populaire tags